El lugar de referencia para aquellos arquitectos que quieren saber más sobre empresas de servicios profesionales de arquitectura.

Blog

PLA IMPULSA COAC. Programa 3-Canvi estratègic i Model de Negoci.

Autor | José Javier Quintana

Traducción al catalán | Albert Alegret

Castellano | Catalán

bsA ha estat seleccionada per impartir el “Programa 3-Canvi estratègic i Model de Negoci dins del PLA IMPULSA -fruit de l’acord del COAC amb Acció 10-Generalitat de Catalunya-. El dia 25 de febrer realitzem la presentació del programa. Per part de bsA estarem presents Albert Alegret, director de bsA Catalunya i qui subscriu. Si us sembla us avanço algunes de les idees que desenvoluparem.

Us preguntareu què té a veure la foto de capçalera amb el contingut del post. És per il·lustrar un exercici que vull proposar-vos prèviament: vull que prenguem consciència de com som percebuts els arquitectes per una àmplia majoria dels nostres potencials clients. Fem-ho de manera gràfica, que és la més adequada per als arquitectes. Et proposo observar detingudament la fotografia que obre aquest post i em diguis qui dels pingüins triaries si et diguessin que has de quedar-te amb un de sol, i en què fonamentaries la teva decisió.

Pren si vols uns segons per pensar-t’ho.

I si et digués que d’aquesta elecció dependrà part del benestar de la teva família o de la teva empresa o que podria influir en el teu prestigi professional… No creus que si algun pingüí fos capaç d’alguna forma de dir-te que és ell només qui anava a resultar la millor elecció, llavors, no seria aquest pingüí el que triaries?

Diferenciació, aquest és el concepte que vull il·lustrar amb l’exemple. Amb la proposta de bsA aprendrem a ser competitius des de l’adequació a les necessitats dels nostres clients, mitjançant la generació d’una oferta enfocada que ens permeti materialitzar aquesta diferenciació que convertirem en un avantatge competitiu. Aprendrem a articular tot el nostre model de negoci perquè totes les activitats estiguin alineades amb el nostre objectiu. I aprendrem a tenir una estratègia que aporti sentit a tot.

I ho farem tenint en compte les peculiaritats d’un arquitecte i d’una empresa de serveis professionals d’arquitectura.

Tot això, ho treballarem de manera teòrica i també pràctica. Tots els esforços restaran inútils per a la nostra activitat, si no generem el canvi en la nostra pròpia organització i sinó ho implementem. Per això, cada participant realitzarà un treball pràctic amb el seu cas concret.

Dit això, he estat preparant la presentació que he de fer del programa. Considero interessant fer un joc en el què l’assistent prengui consciència de si necessita un canvi estratègic i si està preparat per escometre-ho: a què això promet ser distret?.

Des de bsA us animem a no desaprofitar aquesta oportunitat de donar un gir espectacular a la vostra vida professional. Us esperem.

Us deixo enllaços de post relacionats.

¿Quieres ser el arquitecto elegido por tus clientes?

Architect: BE THE coca-cola in a desert, my friend.(*)

Comparte y disfruta
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter

Quizás también te interese:

Enviar un comentario

Tienes que iniciar sesión para escribir un comentario.